PDA

View Full Version : Clipping difficulties...



Niels
06-04-2015, 08:23 AM
Hi guys,

Worked on a mix last night and in the end my Master Fader shows -4DB. The Big Meter was clipping though...
What can be the cause of this? I thought Big Meter and Master Fader always showed same peak level?
Maybe retard question for some, but was quite confusing.


Tnx for your help!!

Matt
06-04-2015, 12:26 PM
Do you have the Master Section output as "CTRL ROOM OUT" if so you are metering the setting of the CTRL ROOM OUT this is separate from what the bus meter is telling you and if it is not clipping there are no problems. You might though want to turn down your Control Room a bit.

Niels
06-07-2015, 09:30 PM
Yep, That was probably it!
Tnx!!

vocoderboy
06-07-2015, 11:18 PM
try putting a maximiser or compressor between the master section and the hardware interface. this is a final resort

brandtkalk
06-08-2015, 01:52 PM
http://www.reasonforums.com/attachment.php?attachmentid=98&stc=1
here is a possiblity why you clipping on big meter and not on master vumeter
1 if you ad something between master section and main out put
2 if your output vumeter is not locked on your main output

this config seen on the back panel
http://www.reasonforums.com/attachment.php?attachmentid=99&stc=1

here in the exemple you see
1- the master out put go to a 2- maximizer
3- before going to the main out put (it add volume from the master to big meter because big meter don"t show the master vu but the main out output or any other real or virtual selected output or input
in the SECTION I/O


ok it's one possibility but it also explain why the big meter don"t show the master output
it can bu used for see what coming in your sound cardinput 3-4 (exemple)


sorry for my bad english and Ihope that could be help some ones

Niels
06-15-2015, 07:01 PM
Tnx a lot guys!!
Appreciate it :)