Results 1 to 9 of 9
  1. #1

    Recycle Necessary?

    I've been using Reason since 6.5, currently running 7.1. Haven't had the urge to upgrade to 8 yet. I've been looking at the Recycle program lately. My question is this, is Recycle really necessary for Reason now? What benefits does it have, that can not be done in reason?

  2. #2
    Reason Master Osmose's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Netherlands
    Posts
    677
    Slicing up is more detailed. But, i do all my slicing in Reason self now. Dont feel the need to move into ReCycle anymore.
    SoundCloud/ Osmose-music - Facebook/ OsmoseSounds -

    osmose-music.com - osmose-music.bandcamp.com

    "When you quiet to mind, you're not quit the mind" - Arcturus Ra -

  3. #3
    Administrator Matt's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Sunny South Florida
    Posts
    669
    Recycle can find the tempo of something easy.

  4. #4
    I guess I'll demo it to put it through the ringer

  5. #5
    Administrator Matt's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Sunny South Florida
    Posts
    669
    Quote Originally Posted by Dre2580 View Post
    I guess I'll demo it to put it through the ringer

    Cool let us know what you think.

  6. #6
    Reason User vocoderboy's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    the dark side of the rack.
    Posts
    276
    Quote Originally Posted by Matt View Post
    Recycle can find the tempo of something easy.
    you have to be able to count and know time signatures of the source audio.

  7. #7
    The demo version will only let you play with the loops in it. Unfortunately, it's not enough to make me want to spend my money on the program. I would like to able to use the samples I want to get the full feel of the program. It does have some benefits. But in the end I think it can all be accomplished in the Reason program. Therefore I'll be keeping my $200.

  8. #8
    Reason User vocoderboy's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    the dark side of the rack.
    Posts
    276
    Quote Originally Posted by Osmose View Post
    Slicing up is more detailed. But, i do all my slicing in Reason self now. Dont feel the need to move into ReCycle anymore.
    you can draw in your own slice points tho?

  9. #9
    Reason User vocoderboy's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    the dark side of the rack.
    Posts
    276
    we don't ask so you don't have to tell.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About us
Reason Forums is a Propellerhead Community. Here at Reason Forums our aim is to help people learn Reason and everything there is on how to make great music. We have tutorials, blogs, forums, free stuff, tips and so much more. We are Reason Forums a Propellerhead Community.
Join, Follow, Subscribe!