Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 11 to 16 of 16
  1. #11
    Quote Originally Posted by Dan Topic View Post
    I use Ozone maximizer but not when mixing. No master bus setup at all. This I use after all is done, then I export whole song into one wav and premaster it in Reason. But there's only 1 track on the timeline and I have almost 0 latency even with IRC set on 2. My machine is powerful enough to handle it.
    But the VMG sample delay looks interesting anyway. Didn't even know about it. Thanks for the tip!
    I used Ozone for the test because it's one of most high latency plugin in the RE. I done that only for the test. may be you using an other plugin that creat latency. Some weeks ago I done a multi test on a lot of RE, this not 100% precise but that give an idea most of them with this problem. here is the link for the list I done
    http://www.reasonforums.com/showthre...-LATENCY/page2
    I will try other differents test to be sure. may be it's a bug but I don't think so.
    some plugin have a variable latency. That should explain why you obtain different results. then may be your first test should be to remove all RE fx , export and see if it still a latency after import.

  2. #12
    Quote Originally Posted by brandtkalk View Post
    I used Ozone for the test because it's one of most high latency plugin in the RE. I done that only for the test. may be you using an other plugin that creat latency. Some weeks ago I done a multi test on a lot of RE, this not 100% precise but that give an idea most of them with this problem. here is the link for the list I done
    http://www.reasonforums.com/showthre...-LATENCY/page2
    I will try other differents test to be sure. may be it's a bug but I don't think so.
    some plugin have a variable latency. That should explain why you obtain different results. then may be your first test should be to remove all RE fx , export and see if it still a latency after import.
    Thanks mate, I will check the link soon.
    I assume that latency can occur when playing, mixing or recording only? When exporting, Reason makes a precalculation and exports 100% the same stuff you have prepared. I think there cannot be any latency at all. Just the rendering process can take longer depending on your hardware speed. Or am I wrong?

  3. #13

    exemple latency post export

    1

    2


    just for exemple ,again I use Ozone more visible latency , but as I said almost all FX creat latency.
    Hope that help
    Attached Images Attached Images
    Last edited by brandtkalk; 08-02-2015 at 02:53 PM.

  4. #14
    Hmm... looks like my case except the Ozone... So probably this must be caused by some other ¨DSP-unfriendly¨ RE. I have to check all the buses on the vocals. All those echoes, reverbs, levelers EQs... I have bought many new REs lately so it could be caused by some of them not by Reason.

    Thank you mate. Helpful

  5. #15
    Quote Originally Posted by Dan Topic View Post
    Hmm... looks like my case except the Ozone... So probably this must be caused by some other ¨DSP-unfriendly¨ RE. I have to check all the buses on the vocals. All those echoes, reverbs, levelers EQs... I have bought many new REs lately so it could be caused by some of them not by Reason.

    Thank you mate. Helpful
    welcome

  6. #16
    If you find what's causing it, be good if you could let us know Dan.

    I would solo and export each track.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About us
Reason Forums is a Propellerhead Community. Here at Reason Forums our aim is to help people learn Reason and everything there is on how to make great music. We have tutorials, blogs, forums, free stuff, tips and so much more. We are Reason Forums a Propellerhead Community.
Join, Follow, Subscribe!