Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 10 of 11
  1. #1

    Arpeggiator sync ??

    Im using reason 5 as a live midi instrument, therefore not using any playback, notes in track section etc. All synths and wirering working perfect, but when i attach a arpeggiator its unsynced, is there an easy solution to this problem? in addition im use to work in ableton, where the problem is solved with changing to free mode and using ms. The free mode in reason (Hz) is still giving me the same problems... help help
    Last edited by aslaksvane; 05-27-2016 at 10:13 PM.

  2. #2
    Reason Master Osmose's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Netherlands
    Posts
    677
    As long as you play in a fixed tempo/bpm; you can sync it?
    It should be able to sync to the tracks set bpm

  3. #3
    Im only playing midi keys, no tracks are rolling. therefor its not syncing with my touch on the midi keys - why??

  4. #4
    Administrator Matt's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Sunny South Florida
    Posts
    632
    If you are just playing the instrument/effect's sync will be syncs to the tempo you have set in the transport in Reason. If you are rewired than it sounds to me that you did not set it up right because if so the sync would be through your host DAW and not Reason.

  5. #5
    not rewire - everything is working swell except for the arpeggiators, its like its having its own way of starting off, in stead of being triggered by my notes on the midi keyboard??

  6. #6
    Administrator Matt's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Sunny South Florida
    Posts
    632
    Sorry I mis understood you, Do you have the "Sync" button pressed on the RPG-8 and when playing do you have the RPG-8 selected as the device you are controlling?

  7. #7
    i´ve tried with free and sync,it is the same problem. I´ve noticed the same problem in ableton, but there is fixeble if you set the arpeggiators to ms. im only using this as an live device, so im not using any drums etc, and therefor not using the timeline

  8. #8
    Reason Master Osmose's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Netherlands
    Posts
    677
    Well, aroegiators are sorta note repeaters, so they need a guide line in a sense of at which speed they need to play.
    By just pkaying keys/triggering it, itwont magically sync to the tempo your playing in, yiy'd have to set that up.

    So best way indeed is to either set the bpm in the sequencer or dial with the free mode till it sounds in sync with what you are playing

  9. #9
    But ether way - the first note is random - if you don´t follow the time line,. free mode doesn´t really sort that problem out. Thats the main problem - thats what i can´t figure out

  10. #10
    Administrator Matt's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Sunny South Florida
    Posts
    632
    When testing this I do not run into this issue. As long as I have the RPG selected as the thing I am playing it works perfectly. You keep mentioning you are using another DAW but yet you are using reason as a instrument this is making it hard to understand specificly what the circumstances are. If you are just using Reason as an instrument and you have the RPG setup right there should be no issues.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About us
Reason Forums is a Propellerhead Community. Here at Reason Forums our aim is to help people learn Reason and everything there is on how to make great music. We have tutorials, blogs, forums, free stuff, tips and so much more. We are Reason Forums a Propellerhead Community.
Join, Follow, Subscribe!