Results 1 to 7 of 7
  1. #1

    Playing Audio Tracks

    Today I was trying to make a remix of a song with Reason 4, and I have been having some trouble. Whenever I play this audio track created with the NN-XT sampler it takes 20 seconds, then finally starts playing sounds. Whenever I pause it and then play it again, the sounds do not play at all, although I am still playing the track. Please help!!!!

    Thanks,

    plzhelp

  2. #2
    Administrator Matt's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Sunny South Florida
    Posts
    632
    Is it a large file maybe running out of Ram/CPU?

  3. #3
    The file is 39.5 MB. Do you think that is too big? If so, is there any way to optimize it so it is smaller?
    Last edited by plzhelp; 01-03-2017 at 01:04 AM.

  4. #4
    Administrator Matt's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Sunny South Florida
    Posts
    632
    Quote Originally Posted by plzhelp View Post
    The file is 39.5 MB. Do you think that is too big? If so, is there any way to optimize it so it is smaller?

    What is you system Ram/Cpu/OS..ect?

  5. #5
    Reason Master Osmose's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Netherlands
    Posts
    677
    well, first thing. Cause it is midi triggered, the sound will only play when you start from the beginning of the midi data.

    Also, right click and then do edit sample, see if there isnt just a long silence at the start of the sample.

    If cpu or disk overload is an issue, you should be able to see it below in the sequencer.

    Disk overflow playbakc issues can be temporarily solved sometimes by letting the song playback a few times. This way it starts reading out of your ram more in stead of straight from the disk
    SoundCloud/ Osmose-music - Facebook/ OsmoseSounds -

    osmose-music.com - osmose-music.bandcamp.com

    "When you quiet to mind, you're not quit the mind" - Arcturus Ra -

  6. #6
    Here are the specs:

    Windows 7
    CPU 3.10 GHz
    4.00 GB RAM
    AMD Athalon X2 255 Processor

  7. #7
    Administrator Matt's Avatar
    Join Date
    Jan 2015
    Location
    Sunny South Florida
    Posts
    632
    Quote Originally Posted by plzhelp View Post
    Here are the specs:

    Windows 7
    CPU 3.10 GHz
    4.00 GB RAM
    AMD Athalon X2 255 Processor
    4gb ram is rather low for todays OS's and DAW's. You say you are using Reason 4 how is it you are working with audio? Also what are you running Win7 as 32 or 64bit. If 64bit are you running Reason in 32bit mode?

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
About us
Reason Forums is a Propellerhead Community. Here at Reason Forums our aim is to help people learn Reason and everything there is on how to make great music. We have tutorials, blogs, forums, free stuff, tips and so much more. We are Reason Forums a Propellerhead Community.
Join, Follow, Subscribe!